2104628117

Μαγνητικό Φίλτρο Σωματιδίων, Brass Form, Mag - Filter 3/4 (2432)

97,43€
Στα κλειστά κυκλώματα θέρμανσης - ψύξης με εγκαταστάσεις μεταλλικών σωληνώσεων, οι σωλήνες διαβρώνονται στα εσωτερικά τους τοιχώματα με αποτέλεσμα τη δημιουργία οξειδίων που μοιάζουν με λάσπη. Οι συ...
  • Κωδικός Προϊόντος:077 124 092
  • Διαθεσιμότητα:Διαθέσιμο

Στα κλειστά κυκλώματα θέρμανσης - ψύξης με εγκαταστάσεις μεταλλικών σωληνώσεων, οι σωλήνες διαβρώνονται στα εσωτερικά τους τοιχώματα με αποτέλεσμα τη δημιουργία οξειδίων που μοιάζουν με λάσπη.
Οι συσσωρευμένες επικαθίσεις από τη λάσπη και τα βρώμικα νερά στο κύκλωμα προκαλούν ζημιές στο λέβητα και την αντλία θερμότητας. Γενικά ένα βρώμικο σύστημα προκαλεί μείωση της απόδοσης των θερμαντικών σωμάτων, αύξηση της κατανάλωσης και του κόστους λειτουργίας της εγκατάστασης και μείωση της διάρκειας ζωής της.
Με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τη συνεχή κυκλοφορία των ακαθαρσιών, το μαγνητικό φίλτρο είναι απαραίτητο σε κάθε εγκατάσταση θέρμανσης, για προστασία των επίτοιχων λεβήτων φυσικού αεριού και του εναλλάκτη στις εγκαταστάσεις με αντλία θερμότητας.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ
Το μαγνητικό φίλτρο σωματιδίων της Brass Form είναι κατάλληλο για όλα τα συστήματα κλειστού κυκλώματος, παρέχει την απόλυτη προστασία του συστήματος συνδυάζοντας αποτελεσματικά δυο στάδια καθαρισμού:
(1) χάρη στη δράση ισχυρού μαγνήτη νεοδυμίου και
(2) μεταλλικού πλέγματος (φίλτρο) από ανοξείδωτο χάλυβα ώστε να παγιδεύει και να απομακρύνει τόσο τα μεταλλικά όσο και τα μη μεταλλικά σωματίδια που κυκλοφορούν μέσα στο νερό του κλειστού συστήματος πριν βλάψουν το λέβητα.
Η συνεχής κυκλοφορία των ακαθαρσιών όπως η σκουριά και η λάσπη που δημιουργούνται λόγω της διάβρωσης κατακρατούνται αποτελεσματικά στο μαγνητικό πεδίο που δημιουργείται από τους μαγνήτες στο εσωτερικό του φίλτρου αποτρέποντας την φθορά και τη ζημιά στο λέβητα και την αντλία θερμότητας.
 
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Το Mag - Filter της Brass Form, είναι η ιδανική λύση για εγκαταστάσεις αερίου με επίτοιχους λέβητες φυσικού αεριού ή υγραερίου (με συστοιχία φιαλών υγραερίου ή δεξαμενές σε περιοχές που δεν υπάρχει δίκτυο φυσικού αερίου) και για εγκαταστάσεις θέρμανσης. Ενδείκνυται επίσης για εγκαταστάσεις σε παλιά δίκτυα σωληνώσεων που έχουν υποστεί πολλές διαβρώσεις, και συνήθως τοποθετείται στην επιστροφή του δικτύου θέρμανσης πριν το λέβητα ή την αντλία θερμότητας.

Μπορεί να εγκατασταθεί σε οριζόντιες ή κάθετες σωληνώσεις χάρη στη δυνατότητα περιστροφής 360ο του εξαρτήματος ταφ (Τ) με διάφορους τρόπους σύνδεσης. Η αποσπώμενη συστοιχία μαγνητών που βρίσκεται τοποθετημένη στο εσωτερικό του θαλάμου υδρο-κυκλωνικής ροής κατακρατά αποτελεσματικά όλα τα μεταλλικά σωματίδια. Στη συνέχεια το υγρό περνά μέσα από το πλέγμα του ανοξείδωτου φίλτρου το οποίο παγιδεύει όλες τις μη μεταλλικές ακαθαρσίες που απομένουν και κατακρατούνται στον πυθμένα του θαλάμου έτοιμες να απομακρυνθούν με το άνοιγμα ενός κρουνού εκκένωσης υψηλής ροής στο κάτω μέρος του φίλτρου.

Ο ιδανικός σχεδιασμός του φίλτρου δεν εμποδίζει τη ροή στο σύστημα (χαμηλή απώλεια πίεσης) και μέσω της κυκλωνικής δράσης και του μεγάλου σε όγκο θαλάμου μειώνεται η συχνότητα καθαρισμού καθώς τα σωματίδια επιβραδύνουν όταν μπαίνουν στο θάλαμο του φίλτρου και είναι πιο εύκολο να προσκολληθούν στον μαγνήτη. Παράλληλα το ενσωματωμένο εξαεριστικό στο άνω μέρος του μαγνητικού φίλτρου παρέχει τη δυνατότητα εξαερισμού του αέρα (μικροφυσαλίδες) που είναι εγκλωβισμένος στην εγκατάσταση.
 
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
  • θερμοκρασίας λειτουργίας 0 – 95 °C
  • Μέγιστη πίεση λειτουργίας 10 bar (κωδ. 2421) 6 bar (κωδ. 421)
  • Ρευστό λειτουργίας Νερό, νερό & γλυκόλη
  • Μαγνήτες x3 - 9.000 + Gauss
  • Ανοξείδωτο πλέγμα 400 μm
  • Χωρητικότητα θαλάμου 380 ml
  • Σπειρώματα σύνδεσης ISO 228

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Ετικέτες: Μαγνητικό Φίλτρο Σωματιδίων, Brass Form, Mag - Filter 3/4 (2432)

Τυχαία προϊόντα